تاریخ انتشار: ۰۷:۵۳ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۳ نظر

هشدار جدی عباس عبدی درباره اعتراضات احتمالی| مخاطرات پاسخگویی به مطالبات در مرحله امنیتی

عبدی نوشت: سیاستگذاران در ایران باید مطالبات را به کلی اجتماعی و سیاسی بپذیرند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود والا نمی‌توانند به صورت قابل قبولی از پس اعتراضات احتمالی برآیند.

هشدار جدی عباس عبدی درباره اعتراضات احتمالی| مخاطرات پاسخگویی به مطالبات در مرحله امنیتی

رویداد ۲۴| عباس عبدی، تحلیلگر اصلاح‌طلب در یادداشت امروز خود به اهمیت موضوع مطالبات جامعه و پاسخگویی مقامات به آن پرداخته است.
او با این توضیح که «جامعه با ثبات در درجه اول می‌کوشد که اجازه ندهد مطالبات عمق پیدا کند، در مراحل اولیه آن را حل می‌کند. می‌کوشد که گستره زیاد و فراوانی پیدا نکند یا اجازه نمی‌دهد به سایر افشار تسری پیدا کند. سعی می‌کند که مطالبات را مختومه کند و اجازه ندهد که استخوان لای زخم بماند و دوباره همان مطالبه از سوی همان افراد سر باز کند. در نهایت می‌کوشد که مطالبات از طریق نهاد‌های مدنی و نمایندگی طرح شود، زیرا مسوولیت‌پذیری طرف مقابل خیلی بیش‌تر خواهد شد. نمایندگان با نقاط ضعف و قوت، امکانات و محدودیت‌های طرف مقابل یا حکومت آشنا هستند و هیچ‌گاه وارد طرح مطالباتی نمی‌شوند که تامین آن‌ها غیرممکن به نظر برسد.» تاکید کرده که «چگونگی سیاست مواجهه با مطالبات مردم یکی از شاخص‌های مهم هر حکومتی است.»
دیگر نکته مورد اشاره عبدی این است که «مطالبات با عمق زیاد و گستره فراوان و به ویژه بدون سازماندهی و تشکیلات که گفت‌وگوپذیر نباشد و مطالبات مداوم به سرعت می‌تواند از شیوه‌های مسالمت‌آمیز و مدنی عبور کند و به شیوه‌های خشن و درگیری برسد. در این صورت یک مساله اجتماعی و سیاسی می‌تواند تبدیل به یک مساله امنیتی شود. تفاوت این دو نوع مساله در نحوه مقابله با آن است.»
آنچه عبدی بر آن تاکید دارد و معتقد است که از دید ناظران پنهان می‌ماند این است که «هنگامی که جامعه با اعتراضاتی مطالبه‌گرانه عمیق و گسترده و بدون سازماندهی و به صورت مداوم درگیر است و هر آن ممکن است ابعاد آن فراگیر شود و از مرحله سیاسی و اجتماعی فراتر برود، نیرو‌های امنیتی نگران گسترش ماجرا می‌شوند، لذا می‌کوشند که آن اعتراض را امنیتی جلوه بدهند، ولی نه با هدف سرکوب آن، بلکه با هدف حل فوری آن. از سوی مقابل معترضان نیز متوجه می‌شوند که با امنیتی شده ماجرا، زودتر به اهداف خود می‌رسند پس آن‌ها هم از امنیتی شدن استقبال می‌کنند. البته یک نقطه بهینه و قرمز ظریف در این میان وجود دارد که نباید از آن عبور کنند. نتیجه این وضع خلع ید شدن مدیران سیاسی و اجتماعی در حل مسائل جامعه و پاسخ به مطالبات به صورت سازنده است، به نحوی که عمق و گستره مطالبات کاهش یابد و تکرار نشود و با طرف‌های مسوول مواجه شوند و از شیوه‌های خشونت‌آمیز پرهیز بشود.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاه به اینکه «ظاهرا وضعیت رسیدگی به مطالبات در ایران این‌گونه است که با خواست ضمنی طرفین در قالب و منطق امنیتی خاتمه می‌یابد» نوشته: «این وضعیت ناپایدار است. همیشه ممکن است از خطوط قرمز عبور شود و مهار امنیتی نیز پرهزینه شود. به نظر می‌رسد که سیاستگذاران در ایران باید در این زمینه خط‌مشی مشخص و قابل قبولی را بپذیرند که مطالبات را به کلی اجتماعی و سیاسی بپذیرند مگر آنکه خلاف آن ثابت شود والا نمی‌توانند به صورت قابل قبولی از پس اعتراضات احتمالی که وقوع آن در همه جوامع طبیعی هم هست، برآیند.»

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۴
0
0
ای کاش بفهمن. تمام دنیا فهمیده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲
0
0
آقای عبدی دکترین چند رشته علم سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی را دارا می‌باشد که درمسائل کلی مملکت دخالت میکند . بگذریم این پروگانداها زیاد هستند منتهی آقای
عبدی وامثالهم لطفاً . لطفاً در مورد بازنشستگان اظهار نظر نکنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
0
0
آقای عبدی، تلویزیون روح و روان مردم را نشانه
گرفته و مردم را با برنامه های فشل داره روانی
میکنه،
نظرات شما